Verdachte meerdere malen gestompt door agent bij hardhandige aanhouding

ALMERE • Zo 11 april 2021 | 15:53 • Zondag 11 april 2021 | 15:53

Een man is zaterdagavond tijdens een aanhouding in Almere Stad meerdere keren gestompt door een politieagent. Dat gebeurde op de Allendestraat in de Staatsliedenwijk. Beelden van de arrestatie zijn naar Omroep Flevoland gestuurd door een familielid van de verdachte.

Op de video is te zien dat de 22-jarige man wordt vastgehouden door twee agenten. Een derde agent loopt op de verdachte af, geeft hem een vuistslag op zijn hoofd, stompt hem tweemaal in zijn maag en geeft hem een knietje. De agent die de klappen uitdeelt wordt daarna aangesproken door een collega. Niet veel later, als de verdachte wordt afgevoerd, loopt de agent weer op hem af. De agent lijkt iets tegen de verdachte te zeggen.

Volgens een politiewoordvoerder was de verdachte zeer geëmotioneerd en wilde hij de vermoedelijke veroorzaker van een woningbrand aanvallen. Een agent trachtte dit te voorkomen en kreeg een vuistslag in zijn gezicht. De man moest door meerdere agenten onder controle worden gebracht waarbij enkele agenten genoodzaakt waren om geweld toe te passen.

Geen volledig beeld
Volgens de politie geeft de video niet het volledige beeld weer van wat er zich zaterdagavond heeft afgespeeld. 'Elke geweldsaanwending van politieagenten wordt achteraf altijd beoordeeld en getoetst. Het incident had begrijpelijkerwijs veel impact op direct betrokkenen. Geweld is nooit de oplossing', schrijft de politie.

Brandmelding
De aanhouding van de verdachte volgde op een brand in een woning. Daarbij werd ook een 37-jarige Almeerder aangehouden voor brandstichting. Volgens een ooggetuige kwamen er in de Allendestraat tientallen mensen op de brand af. Een aantal van hen zou de hulpverleners lastig hebben gevallen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel