Zwemmen op het droge: trimbaan heropend door Batavia Swim

LELYSTAD • Zo 11 april 2021 | 18:08 • Zondag 11 april 2021 | 18:08

De trimbaan in het Paardenbos in Lelystad is zondag feestelijk heropend na een broodnodige renovatie. Het verouderde sportparcours uit 1980 werd door de zwemleraren van het Sportbedrijf Lelystad afgelopen maand opgeknapt. Geen toevallige timing, want door de coronacrisis wordt er volgens wethouder Jack Schoone van Leefbaar Lelystad te weinig gesport. Na de heropening draaiden de sportzwemmers van Batavia Swim het parcours warm.

Onder het mom van "we zitten toch maar thuis" staken de zwemleraren van Sportbedrijf Lelystad de handen flink uit de mouwen, vertelt Edward Kanters van het gemeentelijk sportcentrum. Daarom gingen zij samen met de gemeente aan de slag.

De instructieborden werden aangepast en schoongemaakt en rondom de sporttoestellen brachten ze lavazand aan. Zwemleraar Jaap Koopmans deed het met veel plezier: "Ik sta graag aan het water, maar in een tijd dat het zwembad dicht is vind ik het ook leuk om wat anders te doen."

Te weinig beweging
Wethouder Jack Schoone onthulde het nieuwe bord bij de start van het parcours. "Het mag meer. We weten allemaal hoe belangrijk beweging is, vooral in deze tijd", aldus Schoone. "We doen er daarom alles aan om mensen met sport toch aan het bewegen te krijgen". Dat er dan maar één trimbaan voor de hele stad is is volgens Schoone overmacht. "Ik zou graag nog twee of drie banen willen, maar we zitten in een crisis en kunnen het geld maar één keer uitgeven".

Op dit moment mag er met maximaal 2 personen op 1,5 meter buiten gesport worden. Op sportaccommodaties en daarvoor aangewezen locaties, waaronder de trimbaan in het Paardenbos, mag men met maximaal 4 personen op 1,5 meter bewegen.

Voor inwoners tot en met 26 jaar geldt dat zij ook in grotere groepen onder begeleiding gebruik mogen maken van de trimbaan. Voor de sportzwemmers van Batavia Swim was het zondagochtend zweten geblazen. Na de formaliteiten mochten zij de baan als eerste uitproberen. Leuk, maar als er gekozen moet worden tussen het zwemmen en de trimbaan is het antwoord van één van hen duidelijk: zwemmen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel