Schreeuw om Leven mag folderen bij abortuskliniek

ALMERE • Ma 12 april 2021 | 15:39 • Maandag 12 april 2021 | 15:39

De leden van Stichting Schreeuw om Leven uit Hilversum mogen op dinsdag en zaterdag bij de abortuskliniek in Almere folders uitdelen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald in een zaak die de stichting tegen de gemeente Almere had aangespannen.

De gemeente verbood het flyeren uit angst voor wanordelijkheden. De kliniek was verder bang dat haar medewerkers zouden worden aangesproken.

De stichting deed een beroep op de vrijheid van meningsuiting. Zij krijgt haar zin van de bestuursrechter. Van wanordelijkheden is volgens de rechter niets gebleken. De gemeente Almere heeft volgens de rechter niet duidelijk gemotiveerd waarom zij grenzen stelt aan de vrijheid van meningsuiting.

De gemeente Almere liet afgelopen donderdag nog weten dat de uitspraak zou worden afgewacht voordat eventuele vervolgstappen konden worden gezet richting de activisten van Schreeuw om Leven. De VVD-fractie wilde een bufferzone in laten stellen, op het moment dat de rechter de stichting in het gelijk zou stellen. Of er nu een dergelijke bufferzone komt is nog onbekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel