Almeerse Redouan gaat vloggen over ramadan: 'saamhorigheid staat centraal'

ALMERE • Di 13 april 2021 | 9:40 • Dinsdag 13 april 2021 | 9:40

De Almeerse Redouan Assakali gaat de komende maand vloggen over hoe hij de ramadan, de islamitische vastenmaand, meemaakt. Assakali doet dit voor 1Almere, onderdeel van de Almeerse lokale omroep. "Ik heb heel veel zin in de ramadan. Het is een maand waarin saamhorigheid centraal staat."

Voor Redouan heeft de ramadan dit jaar nog een extra betekenis. "Het is de eerste keer dat ik ramadan mag gaan vieren samen met mijn vrouw, ik ben vorige week getrouwd. Je komt in deze maand echt tot je geloof, tot jezelf en tot het besef waar je het eigenlijk voor doet. Het is een hele mooie maand."

Toch zal de ramadan dit jaar anders zijn dan andere jaren. "Het is de tweede coronaramadan. Gelukkig is de avondklok naar tien uur verplaatst. En ik mag rond half negen weer gaan eten want dan gaat de zon onder. Door de latere avondklok kan ik nu nog wel langs bij familie om eten op te halen. Alleen mag je nu 1 persoon ontvangen, dat is helaas even anders dan normaal."

Jongeren helpen
Een belangrijk onderdeel van de ramadan is dat je andere mensen helpt. Naast zijn werk als afdelingsmanager bij een supermarkt helpt Redouan Almeerse jongeren om aan hun toekomst te werken. Hij voelt zich betrokken bij Almere en de jongeren uit deze stad. "Ik ben een enorm trotse Almeerder want er is veel mogelijk in deze stad. Normaal gesproken gaf ik gastlessen op scholen. Nu help ik jongeren bij het maken van hun cv en ik geef ze een sollicitatietraining."

Redouan doet veel voor zijn omgeving. "Wat dat betreft is het voor mij iedere dag een beetje ramadan." Dat hij zo betrokken is bij de Almeerse jeugd is volgens Assakali een gevolg van het feit dat hij zelf veel kansen heeft gekregen om te groeien in zijn loopbaan. "Ik ben zelf ook een van de jongeren geweest bij wie het moeilijker ging. Ik ben begonnen op een lager opleidingsniveau en ben vanuit daar opgeklommen. De motivatie waarmee ik destijds ben geholpen wil ik nu aan jongeren doorgeven als een steuntje in de rug."

Alles wat hij doet, doet de jonge Almeerder vrijwillig. "Ik hoef er niks voor te hebben. Het gevoel dat ik jongeren een stukje verder kan helpen in hun ontwikkeling is voor mij voldoende. Als ik een bericht krijg van iemand die zegt dat ik hem of haar echt heb geholpen, word ik daar echt blij van."

Dit verhaal is geschreven door verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen uit Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel