Informatiebijeenkomst voor Drontenaren over geluid van windmolens

SWIFTERBANT • Do 15 april 2021 | 15:25 • Donderdag 15 april 2021 | 15:25

De gemeente Dronten organiseert volgende maand een online bijeenkomst voor inwoners om ze te informeren over het geluid van windmolens. Omdat er in de Dronter samenleving zorgen zijn over het geluid dat nieuw te bouwen windparken zullen produceren, gaat een extern adviesbureau hierover informatie geven en vragen beantwoorden.

Nulmeting uitvoeren
Belangengroep De Windbrekers wil het huidige omgevingsgeluid en laagfrequente geluid in Swifterbant meten. Met de metingen moeten eventuele geluidsverschillen duidelijk worden als Windplanblauw bij het dorp straks in bedrijf is. Zo zou in de toekomst kunnen worden aangetoond of het windpark een bron van geluidsoverlast is.

De deskundige die tijdens het webinar aanwezig is, zal nader ingaan op zo'n 'nulmeting'. Bijvoorbeeld over wat je precies meet, wat je met de resultaten kunt en wat het verschil is met een akoestische kwaliteitsmeting.

Gemeente komt later met beslissing over meting
De opbrengsten van het webinar, het advies van de deskundige en het wettelijk kader gaat de gemeente gebruiken bij de afweging of er een geluidsmeting komt. Daarna moet ook nog bepaald worden op welke manier, waar en wanneer.

Het webinar wordt gehouden op woensdagavond 19 mei vanaf 19.30 uur.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot en met 11 mei via windparken@dronten.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel