'Kunstwerk is letterlijk een betonblok aan ons been'

EMMELOORD • Ma 19 april 2021 | 23:26 • Maandag 19 april 2021 | 23:26

Het lichtkunstwerk op De Deel in Emmeloord wordt niet weggehaald of verplaatst. Dat bleek tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis van Noordoostpolder. De politiek discussieerde maandagavond over de vraag of het kunstwerk wel op de meest geschikte plek staat.

Het lichtkunstwerk moet voor 24.000 euro worden gerepareerd omdat er acht lampjes stuk zijn. Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder is tegen de reparatie en noemde het kunstwerk 'letterlijk een betonblok aan ons been'. Volgens de SP komt het kunstwerk op zijn huidige plek niet tot zijn recht en daarom zei fractievoorzitter Tjitske Hoekstra gekscherend: 'Maak er maar een klimrek van.' Toch zien alle politieke partijen af van verplaatsing omdat die optie ook weer geld kost.

Wethouder Wiemer Haagsma hoorde de discussie glimlachend aan en benadrukte dat de gemeente 11 jaar lang geen kosten heeft gehad aan het lichtkunstwerk. Hij legde uit dat de 24.000 euro niet alleen voor het vervangen van acht kapotte lampjes is, maar voor de montage van een compleet nieuwe ledstrip.

Volgens Haagsma heeft de gemeenteraad zelf in de cultuurnota besloten dat er structureel geld opzij wordt gelegd voor het onderhoud van alle kunstwerken in Noordoostpolder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel