Plannen voor nieuw schoolgebouw en appartementencomplex

DRONTEN • Wo 21 april 2021 | 20:54 • Woensdag 21 april 2021 | 20:54

Het Almere College krijgt een nieuw schoolgebouw voor praktijkonderwijs in Dronten. Daarbij worden ook ook zestig appartementen voor gemengd wonen gebouwd. Het complex moet komen in het Havenkwartier, vlakbij het station.

De appartementen worden beheerd door Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW). Wethouder Ton van Amerongen is enthousiast over de samenwerking. "Het is een unieke combinatie en samenwerking, namelijk de nieuwbouw van de school voor praktijkonderwijs van het Almere College én zestig appartementen van woningcorporatie OFW. Dus leren, wonen en werken wordt hier bij elkaargebracht."

Bij het Almere College en OFW staan alle seinen op groen voor het project. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met het plan en het verlenen van een bouwkrediet.

Klaar in 2024
Als het plan definitief goedgekeurd is, worden geïnteresseerden en omwonenden voor de zomer geïnformeerd. Het complex moet in de zomer van 2024 klaar zijn. De school voor praktijkonderwijs is momenteel gehuisvest in een schoolgebouw aan de Educalaan. Dit gebouw wordt de komende maanden opgeknapt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel