Ruim anderhalf miljoen euro extra nodig voor aanpak bruggen

URK • Wo 21 april 2021 | 19:52 • Woensdag 21 april 2021 | 19:52

Voor het onderhoud en de modernisering van twee bruggen op Urk is ruim anderhalf miljoen euro extra nodig. Het bedrag komt bovenop de huidige onderhoudskosten. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van Urk aan de gemeenteraad. Het gaat om de Arie de Witbrug en de Zwolsebrug over de Urkervaart.

Volgens wethouder Nathanaël Middelkoop vallen de kosten voor de renovatie hoger uit door een tegenvallende aanbesteding, de continue veranderde wetgeving en een te lage berekening vier jaar geleden. Bovendien was er meer achterstallig onderhoud dan voorzien en moeten de bruggen gemoderniseerd worden. Ze kunnen nu op afstand bediend worden vanuit het provinciehuis in Lelystad.

De werkzaamheden aan de Arie de Witbrug zijn bijna afgerond, de renovatie van de Zwolsebrug staat de komende twee maanden gepland. Het college gaat de gemeenteraad op 20 mei vragen in te stemmen met de extra investering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel