Plan voor 200 tijdelijke woningen in Annapark

ALMERE • Do 22 april 2021 | 19:57 • Donderdag 22 april 2021 | 19:57

De woningcorporaties Goede Stede en de Alliantie willen in het Annapark in Almere 200 woningen bouwen. Het gaat in totaal om vier tijdelijke gebouwen in de Stedenwijk. Dat blijkt uit een brief aan omwonenden. Tijdens een digitale bijeenkomst wordt het plan volgende week nader toegelicht. Ook worden dan schetsen getoond.

Volgens de Alliantie kunnen de tijdelijke woningen helpen om de druk op de woningmarkt te verlichten. De gemeente heeft vorig jaar gevraagd of het mogelijk is om tijdelijk woningen in het Annapark te plaatsen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er 300 zouden komen. Dat aantal is nu teruggeschroefd naar 200.

De locatie

De woningen moeten verrijzen aan weerszijden van de Sas van Gentlaan, vlak bij het Trinitas college en de nieuwbouw van de International School. Als alles goed verloopt, kunnen ze mogelijk al in 2023 klaar zijn.

In de vier gebouwen komen tweekamer-appartementen, van elk circa 40 m2. Het zijn zelfstandige woningen met een woonkamer met keukenopstelling, badkamer en een slaapkamer. De appartementen worden verhuurd via WoningNet.

Zo komt het eruit te zien

De Alliantie stelt dat de tijdelijke woningen heel geschikt zijn voor jongvolwassenen. Via de regeling 'Bouwen voor de buurt' zou deze groep voorrang kunnen krijgen op een huis. Een deel van de appartementen zou aan essentiële beroepsgroepen, zoals leerkrachten worden toegewezen.

De Alliantie zegt ook met scholen, sportclubs, de tuinvereniging en met ondernemers in het gebied in gesprek te zijn. De digitale informatiebijeenkomst voor omwonenden is op woensdag 28 april van 19:30 uur tot 21:00 uur. Wie niet aanwezig kan zijn, maar toch een persoonlijke toelichting wil geven op de plannen kan de Alliantie ook mailen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel