Wethouder wacht met uitvoeren nulmetingen windmolens

DRONTEN • Vr 23 april 2021 | 10:19 • Vrijdag 23 april 2021 | 10:19

De Drontense wethouder Roelof Siepel wil wachten met het uitvoeren van een nulmeting bij de windmolens. Het CDA hield donderdagavond in de raad een pleidooi om daarover meer duidelijkheid te krijgen. Nulmetingen kunnen bepalen of de nieuwe windturbines meer of minder geluid produceren dan de oude windmolens.

Wethouder Siepel heeft in februari al toegezegd dat hij de nut en noodzaak van de meting laat onderzoeken, maar hij wil wachten met het onderzoek tot er een bijeenkomst voor inwoners is geweest. Dat is op 19 mei. Siepel wil de resultaten daarvan afwachten. "Want er zitten een heleboel mitsen en maren aan. En je moet weten wat je wilt weten voordat je gaat meten."

Het CDA kan net als de PvdA, SP en D66 niet wachten op die bijeenkomst. "Nu de werkzaamheden voor Windplanblauw zijn gestart, worden mensen onrustig en hebben ze behoefte aan duidelijkheid", zegt CDA-raadslid Willemien Wever. Het raadslid ging er uiteindelijk mee akkoord om de motie pas op een later moment in stemming te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel