Tulpenroute Flevoland: niet in de velden lopen

FLEVOLAND • Za 24 april 2021 | 14:05 • Zaterdag 24 april 2021 | 14:05

Tulpenroute Flevoland doet een oproep aan bezoekers om niet de tulpenvelden in te lopen om foto's te maken. Volgens de organisatie is dat absoluut niet de bedoeling, omdat telers zo schade aan hun velden krijgen.

Bij velden staat vaak aangegeven dat er niet tussen de tulpen gelopen mag worden. Toch houdt niet iedereen zich hier aan.

Mariska van Diepenbeek van de organisatie: "En het is extra vervelend dat er soms ook gewoon na een waarschuwing gezegd wordt: ik doe het toch." Ze zegt dat niet alleen de tulpen schade oplopen, maar dat bezoekers soms ook met hun auto pas ingezaaide akkers oprijden zonder dat misschien door te hebben.

Ook de Drontense jeugdagent Brigitte van Zonderen doet op social media een verzoek om niet in de velden te lopen. "Het is druk met selfie makende tulpenliefhebbers. Mensen, het verzoek is om niet de tulpenvelden op te lopen. (...) Uit respect voor de professionele telers."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel