122 nieuwbouwwoningen bij Houtribhoogte

LELYSTAD • Za 24 april 2021 | 20:56 • Zaterdag 24 april 2021 | 20:56

Midden in het duinlandschap van de wijk Houtribhoogte in Lelystad komt het nieuwbouwproject Duin en Water, met in totaal 122 nieuwbouwwoningen. In de eerste fase ontwikkelt en bouwt Van Wijnen 44 halfvrijstaande en vrijstaande woningen. Op 20 april zijn de eerste 18 halfvrijstaande woningen in de verkoop gegaan.

In Duin en Water worden zogeheten groeiwoningen gebouwd. Die woningen kunnen de kopers naar eigen wens vormgeven. Standaard zijn de woningen tweelaags met een plat dak en dat kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld een extra woonlaag, een uitbouw met slaapkamer en badkamer (een levensloopgeschikt huis) of met een garage.

Gemeenschappelijk eigendom
Houtribhoogte ligt direct achter de dijk van het IJsselmeer, ter hoogte van jachthaven Deko Marina in Lelystad. En op deze locatie, in een groot duingebied, komt het deelplan Duin en Water. Het terrein is 24 hectare groot en gemeenschappelijk eigendom van de bewoners. Een park is hun achtertuin. Het terrein wordt beheerd en onderhouden door een stichting.

"Sinds corona zien we andere trends op de woningmarkt," vertellen woordvoerders van de betrokken makelaardijen De Boer, Kam & Bronotte en Van der Linden. "Mensen vinden het minder belangrijk dat werk dicht bij hun woonplek is door de mogelijkheid om thuis te werken. Daarnaast zoeken ze steeds vaker naar een woning dicht bij de natuur. Door deze verschuiving is er meer interesse in woningen in het groene en waterrijke Lelystad. Ook is de vraag naar nieuwbouw op deze plek erg groot, dit komt enerzijds door de enorme schaarste op de markt en anderzijds doordat mensen duurzamer willen wonen." De woningen zijn duurzaam en uitgerust met een warmtepomp en vloerverwarming.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel