Jan van Berkel verguld met lintje

ALMERE • Zo 25 april 2021 | 20:03 • Zondag 25 april 2021 | 20:03

Jan van Berkel uit Almere wordt maandag officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is een van de weinigen die al weet dat hij een lintje krijgt. Normaal gebeurt dat namelijk in het diepste geheim.

De voorzitter van Goede Doelen Nederland en voormalig directeur van de Leprastichting wist 20 januari al dat hij geridderd wordt. Op die dag ging hij namelijk met pensioen. Tijdens zijn digitale afscheid, in verband met corona, verscheen ook burgemeester Weerwind op zijn beeldscherm. Die liet een speciale taart bezorgen en vertelde daarbij dat Van Berkel een Lintje krijgt.


Van Berkel wordt officier in de orde van Oranje Nassau. Dat lintje krijgen mensen als ze ook veel in het buitenland voor de samenleving hebben gedaan. "Ik ben wel verguld dat het mij te beurt valt. Waardering krijgen van mensen uit je omgeving, want die vragen zo'n lintje meestal aan, vind ik niet uit de tijd. Ik ben blij."

Van Berkel krijgt het lintje coronaproef opgespeld door zijn vrouw. Dat gebeurt overigens wel op het stadhuis van Almere. Wie er verder in Flevoland een lintje krijgen, is nog geheim. Daarover volgt maandag in de loop van de middag meer. Dan publiceren we een overzicht van alle gedecoreerden.

In een wat langer interview vertelt Jan van Berkel over overeenkomsten tussen lepra en corona. En over zijn inzet en drive om de wereld een beetje beter te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel