Chemisch bedrijf dreigt te worden stilgelegd door de gemeente

ALMERE • Wo 28 april 2021 | 21:47 • Woensdag 28 april 2021 | 21:47

Het Almeerse chemisch bedrijf NDT Europa moet binnen 2 weken een vergunning aanvragen, anders wordt het bedrijf stilgelegd. Dat was de uitkomst van de rechtszaak die het bedrijf had aangespannen tegen de gemeente.

Het chemisch bedrijf is sinds 1998 in Almere gevestigd. NDT houdt zich aan de Damsluisweg bezig met de opslag van gevaarlijke stoffen en de productie van kleurstoffen voor de olie-industrie. Het bedrijf heeft een vergunning, maar volgens de gemeente houdt het bedrijf zich daar niet aan. Gasflessen worden op andere plekken neergezet dan volgens de vergunning is toegestaan. Er moeten nu ook brandwerende deuren worden geplaatst. Die vernieuwing duurt te lang en de gemeente wil NDT direct stilleggen.

Het bedrijf stapte naar de rechter. De directeur gaf aan dat er hard gewerkt wordt om de verbeteringen aan te brengen. De huidige situatie is zeker niet onveilig, zegt de directie. Stillegging van het chemisch proces in het bedrijf is kostbaar. NDT en de gemeente Almere spraken op de zitting af dat het bedrijf binnen twee weken echt een serieuze vergunning aanvraagt. Daarna gaat de gemeente beoordelen of die vergunning aan het chemisch bedrijf kan worden verleend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel