COVID-patiënt tóch aanwezig op uitvaart vrouw dankzij Stichting Ambulancewens

ALMERE • Di 4 mei 2021 | 22:15 • Dinsdag 4 mei 2021 | 22:15

Onlangs verloor de heer Smilde zijn vrouw aan corona. Omdat zij beiden patiënt waren op de COVID-afdeling in het Flevoziekenhuis in Almere leek het in eerste instantie niet mogelijk voor Smilde om de uitvaart van zijn vrouw bij te wonen.

De medewerkers van de COVID-afdeling schakelden daarom de hulp van Stichting Ambulancewens in. Maandag werd Smilde met een aparte ziekenauto en twee vrijwilligers van Stichting Ambulancewens opgehaald. De vrijwilligers en de patiënt droegen daarvoor isolerende pakken en kwamen met niemand in aanraking. Tijdens de uitvaart kon Smilde in een aparte zaal afscheid nemen van zijn vrouw. Inmiddels is hij ontslagen uit het ziekenhuis.

'Diep geraakt'
“Het is een heel droevig verhaal, dat ook de medewerkers van de COVID-afdeling diep heeft geraakt. Ik ben dankbaar dat we dit hebben kunnen doen voor de familie, zodat zij afscheid van elkaar hebben kunnen nemen. We wensen hen heel veel sterkte met dit grote verlies”, zegt Judith Groot, verpleegkundige op de COVID-afdeling.

Het is niet de eerste keer dat dit soort aanvragen binnenkomen bij Stichting Ambulancewens. “Zojuist kreeg ik nog eenzelfde soort aanvraag van een vrouw die afscheid van haar moeder wil nemen”, vertelt Jessica Nieuwenhuizen van Stichting Ambulancewens. “We beschikken over zeven ambulances, dus zeven wensen. Ik kijk dan in de planning of er nog ambulances vrij zijn, vervolgens regel ik de vrijwilligers. Op deze manier kunnen we snel schakelen en de wensen in vervulling laten gaan.”

'Echt toppers'
In de tijd van corona komt het steeds vaker voor dat familieleden niet in hetzelfde ziekenhuis liggen of op afdelingen ver uit elkaar. Daardoor kunnen dierbaren geen afscheid van elkaar nemen. Het verpleegteam van het Flevoziekenhuis is daarom extra blij met de hulp van de stichting: “De vrijwilligers van Stichting Ambulancewens zijn echt toppers, hun inzet is onbetaalbaar. Ook nu hebben zij opnieuw het onmogelijke mogelijk gemaakt” , aldus teammanager Elisa Samlal.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich het komende jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel