50Plus Flevoland over landelijke crisis: dramatische situatie

FLEVOLAND • Do 6 mei 2021 | 16:13 • Donderdag 6 mei 2021 | 16:13

"Dit is een dramatische situatie". Dat zegt Statenlid Paul van der Starre van 50Plus in Flevoland over de crisis bij zijn partij in Den Haag. Vanmiddag werd bekend dat fractievoorzitter Liane den Haan van 50plus opstapt en haar Kamerzetel meeneemt. De fractie is hierdoor niet langer vertegenwoordigt in de Tweede kamer.

Het opstappen van Den Haan vloeit voort uit een conflict tussen haar en het bestuur. Dit ging over de koers van de Tweede Kamerfractie, die niet in lijn zou zijn met het partijprogramma. In het verleden werd er binnen 50Plus ook vaak ruzie gemaakt. Dit heeft zijn weerslag op de provinciale afdeling, zo erkennen fractievoorzitter Paul van der Starre en bestuursvoorzitter Pim Reinders van 50Plus in Flevoland.

Volgens Reinders leiden de conflicten ertoe dat meerdere leden hun lidmaatschap opzeggen. Maar een deel van hen komt terug omdat de werkwijze in Flevoland wel goed vinden, zo geven Van der Starre en Reinders aan. Beiden benadrukken dat in Flevoland de koers wordt gevolgd die door de leden is vastgesteld.

Nieuw landelijk bestuur
Aanstaande zaterdag is er een Algemene Vergadering van 50Plus waarbij een nieuw landelijk bestuur wordt benoemd. Volgens de Flevolandse bestuursvoorzitter Reinders is het een goede zaak dat er dan een einde komt aan het voorzitterschap van Jan Nagel, omdat hij vaak bij conflicten betrokken was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel