Lelystad zoekt nieuwe stadsdichter

LELYSTAD • Do 6 mei 2021 | 21:05 • Donderdag 6 mei 2021 | 21:05

Lelystad is op zoek naar een nieuwe stadsdichter, want de termijn van de huidige dichter Juul Baars zit er bijna op. In juli wordt een opvolger gekozen door middel van een wedstrijd online. Iedereen kan meedoen, maar de kandidaat moet wel ouder zijn dan 19 jaar en moet uit Lelystad komen.

Net als zijn voorgangers heeft de nieuwe stadsdichter, de tiende, de verantwoordelijkheid om als bindende factor zorg te dragen voor de poëtische presentatie van Lelystad en dient hiervoor jaarlijks minstens zes gedichten te schrijven. Deze gedichten hebben betrekking op bijzondere gebeurtenissen in Lelystad en kunnen geschreven worden op eigen initiatief of in opdracht van de gemeente.

Naast het zelf schrijven van gedichten heeft de Stadsdichter van Lelystad ook een coördinerende rol. Niet alle stadsgedichten worden namelijk geschreven door de zittende stadsdichter, zodat ook andere talentvolle dichters de kans krijgen om een bijzondere gebeurtenis in Lelystad poëtisch vast te leggen.

Jaarlijks zullen daarom minimaal drie andere dichters in de gelegenheid gesteld worden om een stadsgedicht voor Lelystad te schrijven. Geïnteresseerden dienen uiterlijk 3 juni drie gedichten over Lelystad op te sturen naar de FlevoMeer Bibliotheek.

Over de historie van de stadsdichter In 2005 besloot het college van burgemeester en wethouders voor de eerste keer om een stadsdichter te benoemen. Nadat in 2006 de zittende stadsdichter opnieuw werd aangesteld, heeft Lelystad elke twee jaar een andere stadsdichter en gedurende deze periode mag de dichter in kwestie de titel ‘Stadsdichter van Lelystad’ voeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel