Akkerbouwer helpt acht jongeren met de bouw van starterswoningen

ESPEL • Di 11 mei 2021 | 6:49 • Dinsdag 11 mei 2021 | 6:49

Een groep van acht jongeren gaat samen met akkerbouwer Frans Vos uit Espel acht starterswoningen laten bouwen in het dorp. De jongeren verdienen te veel om in aanmerking te komen voor een sociaal huurhuis en koopwoningen verdwijnen supersnel van de woningmarkt.

In overleg met de gemeente Noordoostpolder heeft Vos een stuk grond bij Espel geregeld, waarop de jongeren gezamenlijk hun huizen laten bouwen. Dit gebeurt zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar of makelaar.

De starters en Vos zijn zelf opzoek gegaan naar een aannemer en bouwbedrijf die de klus op een goedkope manier kunnen klaren. Uiteindelijk zijn ze bij een bouwer in Bant terechtgekomen die samenwerkt met een bouwbedrijf uit Friesland. Er worden vier woningen met twee woonlagen gebouwd, en vier huizen met een zolder. De prijzen van de woningen variëren tussen de 160-duizend euro en twee ton.

Vergrijzing tegengaan
Met dit project hoopt Frans Vos de jongeren een huis te geven en ze in het dorp te houden. "Je hebt ze nodig voor de verenigingen, de saamhorigheid en de groei van je dorp." Op deze manier wil Vos dan ook de vergrijzing tegengaan. Volgens hem is de interesse voor dit project groot. Frans Vos sluit dan ook niet uit dat er na de bouw nog een project komt om meer starters in Espel te helpen.

De vergunning voor de bouw van deze acht woningen wordt begin juni verwacht. Later die maand moet dan de eerste heipaal de grond in gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel