Bedrijfskring pleit voor snelle opening Airport bij formateur

LELYSTAD • Di 11 mei 2021 | 12:53 • Dinsdag 11 mei 2021 | 12:53

De Bedrijfskring Lelystad (BKL) wil dat bij de vorming van een nieuw kabinet wordt gekeken naar een snelle opening van Lelystad Airport. Zodra er een formateur is, krijgt die een brief waarin staat dat de meeste ondernemers in Lelystad het vliegveld steunen.

"Als belangenbehartiger zijn wij heel snel geneigd te denken dat alle ondernemers in Lelystad voor opening van Lelystad Airport zijn", zegt Dirk Jan Verdoorn van de BKL. Maar vanwege de recente ontwikkelingen rond de opening van de luchthaven vond hij het toch nodig om de mening van zijn achterban te peilen met een representatieve steekproef.

Daaruit blijkt dat 89 procent van de Lelystadse ondernemers voor opening van de luchthaven is. Daarvan verwacht bijna driekwart dat het luchtverkeer zal leiden tot meer klanten en meer werkgelegenheid. "De uitkomsten van onze peiling geven heel goed aan dat een vliegveld in je gemeente een gunstig effect heeft op de regionale economie", stelt Verdoorn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel