Kunstzinnige fietstocht door Nationaal Park Nieuw Land

FLEVOLAND • Di 11 mei 2021 | 20:13 • Dinsdag 11 mei 2021 | 20:13

Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland heeft dinsdag de primeur beleefd van de gratis app 'Meesterwerk Nederlands Landschap'. Fietsers kunnen daarmee een tocht afleggen die aan de hand van kunst een blik biedt op vroeger, nu en de toekomst.

De fietstocht is 35 kilometer lang en heeft acht stopmomenten. De fietsers rijden langs het Markermeer, de groenzones van Lelystad en de Oostvaardersplassen. Op basis van de GPS hoort de fietser routeaanwijzingen en informatie over de omgeving. Bij de stopplekken zijn op de app historische kaarten en schilderijen van oude meesters en hedendaagse kunstenaars te zien.

De Flevolandse route start bij het buitencentrum Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer in Lelystad. De app is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer en het Nationale Parken Bureau. In totaal zijn er zes fietsroutes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel