Urker schiet Bulgaarse delegatie te hulp op Songfestival

URK • Vr 14 mei 2021 | 13:16 • Vrijdag 14 mei 2021 | 13:16

René Romkes uit Urk helpt de Bulgaarse delegatie op het komende Eurovisie Songfestival. De Urker is bekend van 'Eurovision in Concert', de voorconcerten met songfestivalartiesten van dat jaar. Romkes begeleidt dit jaar de Bulgaren bij persmomenten en hij zet ze in de schijnwerpers op de socialmediakanalen van zijn evenement.

Romkes heeft door 'Eurovisie in Concert' veel contacten in de wereld van het songfestival. Het evenement kon dit en vorig jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. Romkes zag voor het komende songfestival op tegen het testen op corona, waardoor hij niet naar Rotterdam wilde afreizen. Uiteindelijk besloot de Urker dat toch te doen. "Toen werd ik gevraagd om aan te sluiten bij de Bulgaarse delegatie."

Door het coronavirus ervaart Romkes het songfestival van dit jaar als 'een stuk relaxter'. "Er zijn hier nu veel minder journalisten en je hoeft veel minder lang te wachten op een interview of om iets gedaan te krijgen." De Urker prijst ook de organisatie. "Ik zie ze dit niet organiseren - een coronaproof songfestival - in een land als Oekraïne of Moldavië."

Romkes twijfelt nog wat de top 3 wordt van het songfestival. "Frankrijk, Cyprus en ik denk dat IJsland het goed kan doen, maar je hebt altijd verrassingen." Volgens de bookmakers kan Bulgarije een top 10-notering tegemoet zien. De Urker verwacht dat Albanië ook een goede kans maakt om zich te kwalificeren. "Het is heel lastig, het is heel moeilijk te voorspellen." Over de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy is Romkes positiever geworden. "Ik denk dat het nog wel eens mee kan vallen. We worden zeker geen laatste."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel