PVV wil dat gemeente Israël steunt door vlag te hijsen

URK • Ma 17 mei 2021 | 7:52 • Maandag 17 mei 2021 | 7:52

De gemeente Urk moet Israël steunen in het conflict met de Palestijnen door de Israëlische vlag te hijsen. Dat stelt de eenmansfractie van de PVV deze week voor in een motie.

Raadslid Hendrik Wakker stelt in de motie dat Urk en Israël van oudsher een bijzondere band hebben en dat "de geweldsgolf vanuit de Palestijnse zijde die Israël treft onacceptabel is." "In de rest van Nederland en in de media wordt veelal de Palestijnse zijde gekozen", aldus Wakker. "Juist daarom moet vanuit Urk, als broedervolk, steun worden uitgesproken."

De wederzijdse beschietingen van Israël en de Palestijnen zijn begonnen met protesten tegen de dreigende uitzetting van gezinnen uit een Arabische wijk in Oost-Jeruzalem. Zij moeten plaatsmaken voor Joodse kolonisten. Raketten vanuit de Gazastrook hebben de afgelopen dagen aan tien Israëliërs het leven gekost. Bij Israëlische aanvallen op de Gazastrook zijn rond de 200 mensen gedood.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel