Topsporthal deze zomer podium voor klassieke concerten

ALMERE • Ma 17 mei 2021 | 15:32 • Maandag 17 mei 2021 | 15:32

Het Nederlands Studenten Orkest 2021 (NSO) geeft deze zomer een reeks concerten in de Topsporthal in Almere Poort. In augustus gaat het NSO acht concerten geven, waarin Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner wordt uitgevoerd.

Het orkest wordt jaarlijks samengesteld na audities. Normaal gesproken treedt het NSO op in concertzalen in binnen- en buitenland. Vanwege de reisbeperkingen rond COVID-19 heeft het orkest nu gekozen voor één locatie. "In aanloop naar de concerten gaan we tien dagen fulltime repeteren en gaan we met zijn allen in een bubbel om coronabesmettingen te voorkomen. Onze buschauffeur zit ook in de bubbel. We verblijven dan met z'n allen in hotel Figi in Zeist en gaan heen en weer naar Almere", legt Bregje Walkate van het NSO uit. "Je kunt ons wel een quarantaine-orkest noemen. We doen het helemaal coronaproof."

Lichtkunst
De missie van het orkest is om in een tijd van culturele droogte voor zowel publiek als deelnemers een spectaculair symfonisch evenement neer te zetten. Aan de muziek wordt een lichtchoreografie toegevoegd door lichtkunstenaar Teus van der Stelt. Om dat te betalen heeft het orkest meer dan 16.000 euro binnen gehaald via crowdfunding.

Kaarten voor de concerten zijn nu verkrijgbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel