Espelerweg bij Emmeloord gaat op de schop

NOORDOOSTPOLDER • Za 22 mei 2021 | 13:14 • Zaterdag 22 mei 2021 | 13:14

De provincie gaat vanaf volgende maand groot onderhoud plegen aan een deel van de Espelerweg (N714) bij Emmeloord. Het weggedeelte tussen de Hannie Schaftweg en de rotonde met de Banterweg krijgt nieuw asfalt. Verder worden er maatregelen genomen om de veiligheid op de weg te vergroten. Op dit deel van de Espelerweg geldt nu al een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur.

De provincie brengt de komende tijd een ribbelstrook en glasbollen langs de randen van de weg aan. Verder worden er grasbetontegels langs de weg gelegd, om schade aan de bermen door bijvoorbeeld brede landbouwvoertuigen te voorkomen. Ook de lichtmasten langs de Espelerweg worden vervangen.

Volgens de provincie wordt het werk in fases uitgevoerd. Delen van de weg zijn tijdens de werkzaamheden soms afgesloten voor het verkeer. Het naastgelegen fietspad blijft wel toegankelijk voor (brom-)fietsers. Informatie over de fasering en omleidingsroutes is te vinden op de site van de provincie.

Het resterende deel van de Espelerweg, tussen de Hannie Schaftweg en Espel, wordt in 2024 aangepakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel