Juridisch geschil over nieuwe brug

ALMERE • Za 22 mei 2021 | 20:59 • Zaterdag 22 mei 2021 | 20:59

De provincie heeft een conflict met aannemingsbedrijf Reimert Bouw in Almere over de aanleg van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug bij de Waterlandseweg (N305). Eind vorig jaar heeft Reimert Bouw de provincie gedagvaard voor een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro.

De partijen hebben onenigheid over het contract en de vertraging van de oplevering. De 5,4 miljoen euro kostende brug had eigenlijk eind 2019 al opgeleverd moeten worden. De bouw begon uiteindelijk pas vorig jaar, omdat het ontwerp van de brug ingewikkeld was om uit te werken.

Reimert Bouw wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan, omdat die nog voor de rechter komt. De bouw van de brug gaat overigens gewoon door. De aannemer hoopt het bouwwerk later dit jaar klaar te hebben.

De brug loopt straks niet alleen over de Waterlandseweg heen, maar ook over de naastgelegen Hoge Vaart. Het verlengen van de brug tot aan de overzijde van de Hoge Vaart maakt de brug onderdeel van een interessante route voor recreatieve fietsers en wandelaars.

De brug gaat het Cirkelbos aan de zijde van het bedrijventerrein Stichtsekant verbinden met het Kathedralenbos en met het in ontwikkeling zijnde stadsdeel Oosterwold.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel