Summer's Cool voor kinderen die niet op vakantie kunnen uitgebreid

LELYSTAD • Vr 28 mei 2021 | 10:10 • Vrijdag 28 mei 2021 | 10:10

Sportbedrijf Lelystad kan dit jaar dubbel zoveel kinderen ontvangen op de Summer's Cool. Dat zijn activiteitenweken voor kinderen die niet op vakantie kunnen of gaan omdat hun ouders daar geen budget voor hebben.

In vier weken tijd organiseert het Sportbedrijf allerlei culturele, educatieve en sportieve activiteiten. Zoals een bezoek aan de brandweer, real life gaming en trampoline springen. Elke week zijn er andere kinderen.

Tijdens de eerdere edities was er plek voor 80 kinderen, dit jaar zijn er 160 kinderen tussen de 7 en 18 jaar welkom. Dat is mogelijk door subsidies van de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland. Voorgaande jaren waren er soms lange wachtlijsten. Vooral in de jongste leeftijdscategorie, waar wel eens 50 kinderen teleurgesteld moesten worden omdat de Summer's Cool vol zat.

Vriendschappen voor het leven
Projectleider Frank van Deventer legt het belang van Summer’s Cool uit: ''Het is geweldig om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen tijdens Summer’s Cool. Je trekt de hele week met de deelnemers op en je doet bijna alles samen. Vriendschappen ontstaan en zeker in deze doelgroep nemen ze deze positieve ervaring hun hele jeugd mee.''

De eerste Summer ’s Cool start op maandag 19 juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel