Scholen willen onveilige verkeerssituatie aanpakken

LELYSTAD • Vr 28 mei 2021 | 12:17 • Vrijdag 28 mei 2021 | 12:17

Openbare basisscholen de Tjotter en de Triangel in Lelystad willen de veiligheid van het verkeer rondom de scholen aanpakken. De scholen aan het Kennemerland zitten in hetzelfde gebouw middenin de Landstrekenwijk en elke ochtend is het erg druk met fietsers, voetgangers en automobilisten.

Onder meer Veilig Verkeer Nederland (VVN) is ingeschakeld om de verkeersveiligheid te bekijken. Volgende week is er een schouw van VVN om de situatie te bekijken. Ouders van leerlingen op beide scholen hebben onlangs een enquête gekregen over de verkeersveiligheid. Daarin wordt ouders gevraagd of zij ook problemen zien, zo ja waar en welke oplossingen er eventueel mogelijk zijn.

Volgens directeur Arno Westerhof van de Tjotter is het vooral met slecht weer erg druk met auto's rondom de scholen. Ook het thuiswerken vanwege corona heeft ervoor gezorgd dat er minder parkeerplekken beschikbaar zijn in de omgeving. De scholen hebben de schooltijden al op elkaar aangepast, maar het blijft druk. Ook roepen de schoolbesturen ouders op om lopend of op de fiets hun kind(eren) te brengen.

Voor de zomer moet er een plan liggen hoe de situatie verbeterd kan worden. Na de zomervakantie zou dit in de praktijk kunnen worden gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel