Maaike (20) wil meer aandacht voor LongCOVID-patiënten

TOLLEBEEK • Vr 28 mei 2021 | 16:35 • Vrijdag 28 mei 2021 | 16:35

Maaike van der Velde (20) uit Tollebeek wil meer onderzoek en erkenning voor ‘LongCOVID’. Ze liep een half jaar geleden corona op en heeft daar nog steeds flink last van. Samen met twintig andere jonge vrouwen die ook langdurig coronaklachten hebben heeft ze een video gemaakt om aandacht voor het probleem te krijgen. Ook heeft ze een instagramaccount onder de naam 'Plek voor Herstel'.

Volgens Maaike is het een misverstand dat alleen oude en dikke mensen erg ziek worden na een coronabesmetting, dit lot kan ook jonge gezonde mensen treffen. Bij haar zelf zijn de klachten na een half jaar nog zo hevig dat ze moest stoppen met haar studie.

Ze is erg vermoeid, heeft koortsaanvallen, hartkloppingen en hoofdpijn. En ze is niet de enige. Via social media kwam ze in contact met 50 lotgenoten. In die groep ontstond het idee om een video te maken om meer aandacht te vragen voor LongCOVID.

Maaike over de video: "We willen vooral dat mensen zien dat er meer onderzoek moet komen zodat er uiteindelijk een behandeling kan komen. En ook dat de politiek het oppakt als een groot probleem".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel