Middelbare scholen Het Baken gaan niet volledig open

ALMERE • Vr 28 mei 2021 | 17:01 • Vrijdag 28 mei 2021 | 17:01

De vijf middelbare scholen van Het Baken Almere gaan tot de zomer niet volledig open. Dat heeft het bestuur meegedeeld in een brief aan de ouders.

De overheid heeft vorige week besloten dat scholen vanaf maandag 31 mei weer volledig open mogen. Nu gaan leerlingen nog voor de helft van de week naar school. Als schoolbesturen meer tijd nodig hebben om zich voor te bereiden mag de volledige openstelling uitgesteld worden tot 7 juni.

Het Baken wil ook na 7 juni niet volledig open. Kitty Oirbons van het bestuur schrijft: ''We blijven werken in halve klassen (dan wel hele klassen waar dat nu reeds gebeurt). We blijven werken op basis van de reeds afgesproken verdeling van lessen en andere activiteiten gedurende de week. Dit doen we omwille van de stabiliteit en duidelijkheid voor iedereen. Het gaat immers, zeker in onze regio Noord, om een relatief korte periode.''

Volgens de bestuurder zullen sommige leraren en leerlingen niet aanwezig kunnen zijn als de school weer volledig opengaat, vanwege hun gezondheid of van een familielid. Omdat er dan weer tussenoplossingen bedacht moeten worden kiezen de schooldirecteuren van Het Baken ervoor om door te gaan op de huidige manier.

Vakbonden niet blij met volledige openstelling
Deze week hebben vakbonden aan de Tweede Kamer laten weten dat ze niet blij zijn met het besluit om scholen weer volledig open te laten gaan.

Onder meer de Algemene Onderwijsbond (AOb), CNV Onderwijs en Leraren in Actie schreven de beslissing ‘onwerkbaar en onwenselijk’ te vinden. ''De leerlingen gaan gemiddeld genomen twee-en-een-halve dag naar school. Het onderwijspersoneel werkt keihard aan zo goed mogelijk onderwijs in niet-optimale omstandigheden. Het is in ieders belang om deze situatie tot aan de zomervakantie te handhaven.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel