Theatergroep Suburbia eindelijk weer op de planken

ALMERE • Ma 31 mei 2021 | 6:27 • Maandag 31 mei 2021 | 6:27

"We mogen eindelijk weer... Wat heb ik het gemist!", zegt regisseur Albert Lubbers van Suburbia. Deze week staat het Almeerse theatergezelschap na de lockdown eindelijk weer op de planken met het stuk 'Desperado'.

Eigenlijk zou 'Desperado' vorig jaar al gespeeld worden, maar dat kon niet doorgaan door alle maatregelen rond corona. "We hebben al 16 jaar onze zomervoorstelling op de Kemphaan, maar vorig jaar voor het eerst niet. Doodse stilte", verzucht Lubbers. Het valt hem duidelijk zwaar dat er lange tijd niets mocht. Maar hij zit vol energie om deze keer weer een mooie voorstelling neer te zetten. Ook de acteurs en de technici zitten vol passie. "Het is wel weer spannend hoor, om op het podium te staan", vertelt één van hen.

Desperado gaat over vier mannen die eens per week bij elkaar komen en zich verkleden als cowboys. Ze kunnen dan de hele wereld aan. In het echte leven voelen ze zich onbegrepen op hun werk en door hun vrouwen. Desperado is van 3 juni t/m 11 juli te zien op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

'Komedie voor 30 man is moeilijk'
Door de coronamaatregelen die nu nog gelden kan er voor maximaal dertig mensen gespeeld worden. Gezinsleden kunnen bij elkaar zitten, maar verder moet iedereen afstand houden en reserveren is verplicht. "Dat er maar weinig mensen zitten, is spannend. We spelen een soort komedie en je hoort normaal gesproken toch het publiek reageren. Bij weinig publiek voelen mensen zich vaak minder vrij om te lachen. Komedie voor dertig man is moeilijk, maar we zijn allang blij dat het weer kan!", besluit Lubbers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel