'Gemeente moet kosten invalidenparkeerplaatsen betalen'

ALMERE • Di 1 juni 2021 | 13:08 • Dinsdag 1 juni 2021 | 13:08

De gemeente Almere moet de kosten blijven betalen voor het aanleggen van invalidenparkeerplaatsen in de stad. Dat vindt de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders is van plan de kosten op de aanvragers te verhalen.

De gemeente geeft elk jaar zo'n 100.000 euro uit om parkeerplekken aan te leggen voor inwoners met een beperking. Die kosten zouden betaald moeten worden door de gebruikers. Dat betekent dat de aanvrager minimaal 300 euro kwijt is om zo'n plek voor de deur te hebben.

Volgens raadslid Martine Puhl van de Partij voor de Dieren kunnen de kosten nog hoger uitvallen. "De Partij voor de Dieren vindt dat de kosten voor de aanleg van een invalidenparkeerplaats niet op de gehandicapte inwoner verhaald mogen worden. Een invalidenparkeerplaats is een noodzakelijk iets. Hierdoor kunnen mensen dicht bij hun huis parkeren zodat ze zo min mogelijk hinder hebben en belemmerd worden door hun handicap."

Ook de GroenLinks-fractie in de gemeenteraad wil dat de kosten voor aanvragers met een laag inkomen komen te vervallen. De partij vreest dat gehandicapten door de hoge kosten hun aanvraag niet zouden indienen "waardoor bewegingsvrijheid en de deelname aan de maatschappij ernstig beperkt wordt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel