Raymann: meer medisch personeel naar Suriname

ALMERE • Di 1 juni 2021 | 21:59 • Dinsdag 1 juni 2021 | 21:59

Cabaretier Jörgen Raymann uit Almere roept medisch personeel op om te helpen in Suriname. Daar is een tekort aan mankracht en middelen nu er een derde coronagolf is uitgebroken.

Vrijdag vertrekt een eerste groep van 20 tot 25 man medisch personeel naar Suriname, maar volgens Raymann is er meer nodig zoals infectiologen. Medisch personeel kan zich vanaf woensdag opgeven via een speciale website: NederlandvoorSuriname.nl. De Nederlanders gaan aan de slag in vier ziekenhuizen in Paramaribo en één in Nickerie.

Dinsdagmiddag is een vrachtvliegtuig vol coronahulpmiddelen naar Suriname vertrokken. Personeel van Defensie vliegt woensdag naar Suriname om medici daar te leren hoe ze de apparatuur kunnen gebruiken.

Raymann vroeg eerder al aandacht voor de actie van Giro 555. Deze actie is bedoeld om inwoners van arme landen te kunnen vaccineren tegen het coronavirus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel