Slechts vier verkeersborden ingeleverd bij inleveractie

DRONTEN • Wo 2 juni 2021 | 23:40 • Woensdag 2 juni 2021 | 23:40

"Een domper voor de gemeente Dronten." Zo noemt een student de inleveractie voor gestolen verkeersborden. In totaal werden er woensdagmiddag maar vier borden ingeleverd: twee verkeersborden en twee straatnaamborden.

"Zo'n bord is soms wel een pronkstuk op een feestavond thuis", zegt een voorbijganger. Dat blijkt ook wel. Op één van de ingeleverde verkeersborden staat geschreven: 'hier echt bier’ en op een ander bord 'koppijn bier'.

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten hoopte bij het begin van de actie nog dat er massaal gehoor zou worden gegeven aan zijn oproep. Maar jongeren lieten het op de eerste actiedag massaal afweten. De borden kunnen ook volgende week dinsdag nog straffeloos worden ingeleverd.

De actie is een initiatief van de gemeente Dronten, Aeres Hogeschool en de studentenverenigingen in Dronten. Het mooie weer zou volgens een woordvoerder van de gemeente de reden zijn dat er zo weinig borden ingeleverd zijn. Iedereen is buiten, werkt op het land of geniet van de zon.

Studenten van Aeres zijn het wel eens met de actie maar de meesten zegt het niet zo veel. "Ik heb ook geen borden thuis", zegt een student die net aan komt lopen. "Ik hou me meer bezig met sport dan met borden jatten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel