Tuinierster stopt na 25 jaar met Open Tuinendagen

BANT • Do 3 juni 2021 | 17:48 • Donderdag 3 juni 2021 | 17:48

Fervent tuinierster Lipkje Schat uit Bant stopt na 25 jaar met haar deelname aan de Open Tuinendagen. Jaarlijks kunnen liefhebbers uit binnen- en buitenland in Bant en Espel rondneuzen in de vier mooiste boerderijtuinen.

Bijzondere kleurrijke plantencollecties, stijlvolle vijvers en strak gesnoeide hagen. De 69-jarige Lipkje Schat wil het wat rustiger aan gaan doen. "Dit kost me een paar uur per dag. Ik heb wel honderdduizenden bloembollen geplant de afgelopen twintig jaar. Het is ook wel een beetje topsport, je wordt een dagje ouder, het wordt allemaal wat moeilijker. Als het werk te zwaar wordt, geniet je er ook niet meer van."

Nieuwe aanwas gezocht
Lipkje is niet de enige die stopt. Ook Goldhoorns Gardens stopt. Twee van de vier boerderijtuinen in Espel en Bant die jaarlijks meedoen aan de Open Tuinendagen in Noordoostpolder. Nieuwe belangstellenden voor bezoekerstuinen worden gezocht, maar dat is moeilijk. Lipkje Schat: "Jongere stellen hebben kinderen en die hebben allebei een baan en dus niet zoveel tijd voor de tuin. Ik ben gelijk op jonge leeftijd al begonnen omdat we hier het bedrijf hadden en ik werkte thuis."

De Open Tuinendagen in Noordoostpolder zijn dit weekend, zaterdag 5 en zondag 6 juni van 10 tot 17 uur. En wel in de Tuin van Lipkje en Arjen Schat, De Pegasushof en De Goldhoorn Gardens, allemaal in Bant en De Stekkentuin in Espel. Meer informatie op www.bezoekmijntuin.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel