Toekomst poppodium De Meester onzeker

ALMERE • Do 3 juni 2021 | 21:47 • Donderdag 3 juni 2021 | 21:47

Het is de vraag of Poppodium De Meester in Almere blijft bestaan. Dat zei wethouder Roelie Bosch donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Het poppodium krijgt jaarlijks €250.000 euro aan welzijnsgeld, maar die subsidie wordt stopgezet. Of het poppodium op een andere manier geld krijgt, is nog niet duidelijk. "We kunnen geen garantie geven dat het kan blijven bestaan", aldus wethouder Bosch.

De wethouder vindt dat De Meester geen welzijnsfunctie meer heeft, maar dat het onder kunst en cultuur valt. In die functie ziet de wethouder dat het poppodium waarde heeft. De gemeente bekijkt met cultuurwethouder Hilde van Garderen of er geld vanuit kunst en cultuur naar het poppodium kan. Of daar geld vrij komt, is volgens Bosch nog niet duidelijk. "Het is ook niet zo dat ons kunst- en cultuurgeld over de plinten klotst." Momenteel krijgt De Meester al 50.000 euro per jaar uit een cultuurpotje.

Coronageld gebruiken
In de gemeenteraadsvergadering liet de wethouder weten dat er onderzocht wordt of poppodium De Meester in de toekomst zichzelf kan bedruipen. Het poppodium zou dan met een andere programmering en een aangepast aanbod van kunst en cultuur moeten komen. Om De Meester daarbij te helpen met een zogenoemde ‘zachte landing’ wil de gemeente coronagelden inzetten.

Meerdere partijen reageerden geschokt op het nieuws over De Meester. De SP vroeg de wethouder om snel duidelijkheid te geven over de toekomst van het poppodium. Het verdwijnen van het poppodium zou volgens hem schadelijk zijn voor het aanzien van de stad. Ook Leefbaar Almere, D66 en GroenLinks lieten weten het belangrijk te vinden dat De Meester in Almere blijft. Wethouder Roelie Bosch liet de raad weten hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond De Meester. Het poppodium krijgt sowieso voor 2022 nog geld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel