Geen Nationale Historische Reddingbootdag, maar een roeitocht over het Markermeer

LELYSTAD • Vr 4 juni 2021 | 12:52 • Vrijdag 4 juni 2021 | 12:52

Dit jaar zou de vijfde editie van de Nationale Historische Reddingbootdag gehouden worden in Lelystad. Vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten de lustrumeditie uit te stellen naar volgend jaar. Toch wordt er wel wat georganiseerd voor liefhebbers van historische reddingboten: een roeiactie over het Markermeer.

Een groep van twintig vrijwilligers roeit op 20 juni van het KNRM station in Marken naar die in Lelystad, in de historische roeireddingsloep L.A. Buma. Deze tocht van dertig kilometer zal online te volgen zijn.

Aan het evenement is een crowdfundingsactie gekoppeld. De organisatie van het evenement hoopt daarmee 10.000 euro op te halen voor de Nationale Historische Reddingbootdag in 2022. Mocht er meer opgehaald worden, is voor de KNRM in het algemeen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij krijgt geen subsidies of dergelijke, en is dus afhankelijk van giften.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel