Almeerder opgepakt voor brandstichting in Tiel

ALMERE • Za 5 juni 2021 | 17:43 • Zaterdag 5 juni 2021 | 17:43

Een 23-jarige man uit Almere is aangehouden voor betrokkenheid bij een brandstichting bij een woning in Tiel. Bij het huis werd in de nacht van vrijdag op zaterdag de voordeur in brand gestoken. De Almeerder werd kort na de brand aangehouden samen met drie Amsterdammers. De politie onderzoekt of er een link is tussen de brandstichting in Tiel en meerdere beschietingen in de Bommelerwaard, vorige maand.

De beschietingen zouden te maken hebben met de geweldreeks tegen eigenaren, familieleden en medewerkers van een fruitbedrijf in het Gelderse Hedel. Het Gelderse fruitbedrijf heeft al twee jaar te maken met bedreigingen. De onderneming trof in mei 2019 een lading cocaïne aan tussen het fruit. Na de onderschepte lading werd er door de criminelen van wie de drugs was geld geëist van het bedrijf.

Na deze poging tot afpersing werd een hoofdverdachte in de zaak opgepakt. Dat leidde vervolgens tot veel geweld en intimidatie. Er werd brand gesticht bij twee ex-medewerkers van het fruitbedrijf. Ook werd een handgranaat naar het huis van de zoon van een directielid gegooid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel