Woningen nu ook via online-veiling in de verkoop

ALMERE • Ma 7 juni 2021 | 7:10 • Maandag 7 juni 2021 | 7:10

Via een openbare veiling je huis verkopen is nu ook mogelijk in Almere. Drie huizen zijn inmiddels via biedenenwonen.nl verkocht. De woning van Isa Dulda in de Molenbuurt is afgelopen vrijdag onder de hamer gegaan en leverde 5000 euro meer op dan de vraagprijs.

Makelaar Yunthai Hu biedt deze manier van verkopen aan in Flevoland. "Het geeft volledig inzicht in alle biedingen en er kan door niemand gesjoemeld worden. Normaal gesproken onderhandelt een makelaar voor kopers en verkopers. Daarbij kan er sprake zijn van vriendjespolitiek en het maken van onderhandse dealtjes. Nu is het volkomen transparant", aldus Hu.

De veiling wordt begeleid door een veilingmeester. Geïnteresseerde kopers kunnen pas meebieden als ze de woning bezichtigd hebben en als hun identiteit en financiële gegevens zijn gecheckt. De verkoper houdt de touwtjes in handen en bepaalt welk bedrag hij accepteert en hoeveel biedrondes hij uitschrijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel