Spookhuizen 'Scare Me' mogen weer open

ALMERE • Di 8 juni 2021 | 23:00 • Dinsdag 8 juni 2021 | 23:00

De spookhuizen van 'Scare Me' in Almere Haven gaan vanaf 25 juni drie weekenden lang open voor het publiek. Normaal gesproken gaat het horrorhuis in maart en september open maar vanwege corona ging dat niet door.

Eigenaar Perry Mulder en zijn acteurs zijn nu volop bezig met de laatste voorbereidingen. "Momenteel zijn we echt bezig in het eigenlijk laatste traject van de spookhuizen", vertelt Mulder. "Wij hebben twee nieuwe huizen die we echt vanaf de grond op hebben gebouwd."

Eén van de attracties zit volgens Mulder vol met nieuwe technieken die nog niet eerder bij Scare Me zijn vertoond. Hij verwacht dat het een intense belevenis wordt voor bezoekers: "Ik liep er laatst doorheen, zonder geluid of effecten, en ik voelde me al aardig ongemakkelijk. Dat terwijl ik het zelf heb bedacht en gebouwd. Het gaat echt gaaf worden."

Lockdown was pittige klap
Mulder is blij dat hij weer mag draaien. Elke avond mag hij maximaal 100 horrorliefhebbers verwelkomen, die in kleine groepen worden rondgeleid. Vorige keer stond hij op het punt om het publiek te ontvangen, maar toen ging de opening door de coronamaatregelen niet door. "Een week voor de opening hoorden wij van de overheid dat alles in lockdown ging. Dat was een pittige klap die we moesten opvangen."

De 45 acteurs met wie Mulder samenwerkt, doen dat op vrijwillige basis. Mulder: "Ik heb het geluk dat zij het allemaal vrijwillig willen doen. Wij zijn een vrij kleinschalig horrorevenement. 45 acteurs op 100 gasten allemaal betalen, dat zit er gewoon niet in. Dus zij doen het ook echt omdat zij het gewoon fantastisch leuk vinden om te doen."

Opening was twijfelgeval vanwege make-up
Volgens Mulder staan de acteurs te popelen om weer aan de slag te gaan. Enkele weken geleden zat het team zich nog af te vragen of het verstandig is om in de zomer te draaien. "Want het is natuurlijk warm. Je zit met make-up, wat natuurlijk anders is dan in de winter, omdat je veel meer zweet. Wij zijn het toen een beetje gaan inventariseren. En tachtig, negentig procent, die zei volmondig ja, wij willen draaien."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel