Gemeenschap zamelt meer dan drie ton in voor Prinses Máxima Centrum

URK • Wo 9 juni 2021 | 16:06 • Woensdag 9 juni 2021 | 16:06

Een maandenlange inzamelactie op Urk voor het Prinses Máxima Centrum heeft een eindbedrag opgeleverd van 314.375 euro. Dat werd woensdagmiddag bekendgemaakt bij de Urker vuurtoren.

De actie was in eerste instantie gestart door twee Urker gezinnen die allebei een kindje met leukemie hebben. De ouders van de 2 jaar oude Luc en de zesjarige Jacolien hadden bij het begin van de actie een streefbedrag van 100.000 euro in gedachten.

Maar het doel om geld in te zamelen voor behandelmethoden voor kinderkanker sloeg zo aan op Urk, dat het streefbedrag meer dan drie keer overtroffen is. Het is daarmee de meest succesvolle inzamelactie ooit voor het Prinses Máxima Centrum (PMC) in Utrecht.

Verse schol
De actie verliep via een actieplatform van het PMC. Het geld werd onder meer bij elkaar gebracht door verlotingen, sponsorlopen, het inzamelen van statiegeldflessen en als grote klapper: de veiling van een kistje verse schol. Dat ging voor 108.500 euro van de hand.

De ouders van Luc en Jacolien zeiden eerder al dat de medewerkers van het PMC alles doen voor de kinderen die er behandeld worden. "De medewerkers zijn zo lief voor ze, ze maken het erg aangenaam. En ook aan de ouders wordt gedacht, er zijn speciale kamers en ze zorgen ook voor verlichting bij ons."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel