Geen tv's op terrassen tijdens EK-wedstrijden

ALMERE • Do 10 juni 2021 | 22:05 • Donderdag 10 juni 2021 | 22:05

Op de Almeerse terrassen staan zondag tijdens de eerste voetbalwedstrijd van het Nederlandse elftal op het EK geen tv's waarop toeschouwers kunnen kijken. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van D66.

De partij wilde graag dat de gemeente toestemming zou geven aan de horeca om tv's neer te zetten op de terrassen tijdens het EK. De partij wees daarvoor naar Den Haag, waar de gemeente het al toestaat. Wethouder Jan Hoek zei donderdagavond dat het besluit in Den Haag is teruggedraaid door het Veiligheidsberaad.

De wethouder zei dat hij het zelf ook leuk gevonden zou hebben om weer een wedstrijd te kunnen kijken vanaf het terras, al was het een jeu de boules wedstrijd geweest. Hoek zei dat het college van Almere de schermen voor het EK-voetbal graag toe zou staan op de terrassen. "Maar dan moet dat wel mogelijk zijn volgens de landelijke regels. Op dit moment is dat helaas niet zo." Zodra het wel mogelijk is, dan wordt het direct weer toegestaan, zegt de wethouder.

D66 denk dat het een goed idee is om de tv's neer te zetten, omdat mensen dan in de buitenlucht naar de wedstrijden kijken, in plaats van dat ze met z'n allen binnen zitten. Ook vindt de partij het een mooi gebaar richting de horecaondernemers. Die zijn tijdens de coronacrisis allemaal dicht geweest. Een extra zetje in de rug kunnen ze wel gebruiken, vindt de partij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel