Floriade-kabelbaan blijft dicht in afwachting van rechtszaak

ALMERE • Vr 11 juni 2021 | 13:09 • Vrijdag 11 juni 2021 | 13:09

De kabelbaan op het Floriadeterrein in Almere mag de komende weken nog niet geopend worden voor bezoekers. Dit in afwachting van een zaak die op 5 juli dient bij de rechtbank.

Tegen de vergunning voor de baan is door een Almeerder een voorlopige voorziening aangevraagd. Dat betekent dat een rechter zich over de geldigheid van de vergunning moet uitspreken. Dat gebeurt vooruitlopend op een volledige bezwaarprocedure, die veel langer in beslag kan nemen. Naar aanleiding van de gerechtelijke uitspraak wordt bepaald of de kabelbaan in afwachting van de bezwaarprocedure wel open mag. Tot die tijd moet de baan in elk geval dicht blijven.

De Floriade wilde de kabelbaan eigenlijk al begin deze maand openen, als onderdeel van de Floriade Preview. In aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling kunnen mensen dan al op delen van het terrein terecht voor een vooruitblik op het evenement. De kabelbaan is daar een belangrijk onderdeel van.

Op de vraag wat de vertraging bij de ingebruikname van de kabelbaan betekent voor het doorgaan van de Floriade Preview is nog geen antwoord gekomen van de Floriade BV.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel