Kade krijgt metamorfose tot 'boulevard'

KRAGGENBURG • Vr 11 juni 2021 | 14:56 • Vrijdag 11 juni 2021 | 14:56

Natuurmonumenten en inwoners van Kraggenburg willen eind dit jaar de Leemkade in Kraggenburg omvormen tot een 'boulevard'. Op de boulevard moeten bomen en struiken komen te staan, de voormalige bietenbrug wordt een uitkijkpunt en er komt een nieuwe botenhelling. Ook moet het naastgelegen bedrijventerrein een opknapbeurt krijgen.

De gemeente, Dorpsbelang Kraggenburg, Natuurmonumenten en de ijsvereniging en ondernemers in Kraggenburg vinden een opknapbeurt van de Leemkade en omgeving broodnodig. Het overladen van agrarische producten op schepen is verleden tijd. Daarom is de oorspronkelijke functie van de kade verloren gegaan. Een recreatieve verblijfsplek is een mooi alternatief, vinden de initiatiefnemers. De naastgelegen ijsbaan en het clubgebouw krijgen ook een opknapbeurt en er komen verwijzingen naar de nieuwe wandel- en mtb-routes in het Voorsterbos.

Gemeente wil bijdragen na LEADER-subsidie
De opknapbeurt van de Leemkade en omgeving kost zo'n 442.000 euro. Daarvan moet zo'n 120.000 euro uit LEADER-subsidie bestaan. Daarvoor hebben de initiatiefnemers inmiddels een aanvraag gedaan. Als ze de subsidie krijgen, wil de gemeente hetzelfde bedrag inleggen. Ook komt er dan 60.000 euro beschikbaar voor de opknapbeurt van het bedrijventerrein en zo'n 98.000 euro voor het onderhoud van de openbare ruimte.

De initiatiefnemers leggen zelf zo'n 44.000 euro bij. Dat bedrag bestaat uit sponsorgeld, eigen bijdragen en vrijwilligersuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel