Man (18) overleden door noodlottig ongeval met boot

ZEEWOLDE • Zo 13 juni 2021 | 10:58 • Zondag 13 juni 2021 | 10:58

Een 18-jarige man uit Barneveld is zaterdagmiddag om het leven gekomen door een ongeval met boot op het Nuldernauw bij Zeewolde. Het slachtoffer had met elf anderen een boot gehuurd bij een bedrijf in jachthaven Strand Horst.

Volgens de politie is de jongeman in het water gesprongen en kwam hij vervolgens met een arm klem te zitten in de schroef van de boot. Het lukte niet om hem los te krijgen. De waterpolitie was snel ter plekke, maar ook die lukte het niet om de man te bevrijden.

De boot is uiteindelijk naar de dichtstbijzijnde haven van vakantiepark RCN in Zeewolde gesleept. Daar lukte het wel om het slachtoffer los te krijgen. Er werd direct begonnen met reanimatie en de man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden.

De politie onderzoekt nog hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Met de boot zelf zou tijdens de vaartocht niets mis zijn geweest. Parkmanager Wout Sleurink van de RCN laat weten dat de kampeerders geschrokken zijn van het incident. Hij benadrukt dat de groep niet op de camping stond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel