Afschaffen hondenbelasting kost Lelystad zes ton

FLEVOLAND • Di 15 juni 2021 | 14:45 • Dinsdag 15 juni 2021 | 14:45

Afschaffing van de hondenbelasting, zoals een meerderheid van de Tweede Kamer wil, zou Lelystad een strop opleveren van 625.000 euro. Voor Urk zijn de gevolgen minder groot; daar levert de 'blaftaks' 60.747 euro per jaar op.

Urk en Lelystad zijn de enige gemeenten in Flevoland die hondenbezitters laten betalen. In Lelystad gaat het om 93 euro per hond per jaar, op Urk is het 80 euro. Urk laat weten dat het tekort dat op de begroting zou ontstaan, moet worden opgevangen door een andere gemeentelijke belastingen te verhogen. Lelystad is nog aan het kijken hoe dat tekort opgevangen zou kunnen worden.

Verantwoordelijk demissionair minister Ollongren heeft laten weten dat ze niet wil dat gemeenten in financiële problemen komen als de hondenbelasting verdwijnt. Het is daarom nog niet zeker of hondenbezitters echt nergens meer extra zullen hoeven te betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel