Werkstraf geëist tegen Urker wegens inrijden op twee plaatsgenoten

URK • Di 15 juni 2021 | 19:51 • Dinsdag 15 juni 2021 | 19:51

Het Openbaar Ministerie heeft 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar geëist tegen een Urker die twee jaar geleden opzettelijk met zijn auto op een groepje mensen zou zijn ingereden. Twee personen werden geraakt. Eén van hen liep een gebroken sleutelbeen en hersenschudding op.

In maart 2019 bezocht de 29-jarige Urker een barretje aan de Griend. Hij sprak daar met een meisje en een andere bezoeker zinde dat niet. De hele kroeg met ongeveer 40 bezoekers keerde zich tegen de verdachte. Terwijl een vriend van de man de groep bij de deur probeerde tegen te houden, vluchtte de man naar buiten. Eenmaal in zijn auto werd hij omsingeld door een man of tien, die tegen zijn auto bonkten en trapten.

De Urker probeerde via een groenstrook weg te rijden, maar zag dat de weg geblokkeerd werd door een stilstaande auto. Hij reed terug en reed toen twee personen aan. De man zegt dat hij daar niets van gemerkt heeft. Hij was bang en in paniek dat ze hem uit zijn auto zouden sleuren.

De man ging met zijn vriend naar Lemmer en werd daar door de politie opgehaald. Hij hoorde van zijn broertje dat er een groep bij zijn huis was geweest om hem op te zoeken.

Verdachte heeft excuses aangeboden
De Urker heeft een paar dagen vastgezeten en is daarna direct naar de ouders van de gewonde jongen gestapt om uit te leggen dat dit nooit zijn bedoeling is geweest. Ook bood hij zijn excuses aan.

Het andere slachtoffer heeft zelf contact met de Urker opgenomen om het bij te leggen.

Het Openbaar Ministerie beschuldigde de Urker eerst van een poging de twee slachtoffers te doden, maar hield het later op een poging tot zware mishandeling. De auto was te licht en reed langzaam waardoor de kans op overlijden klein was.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel