Almeerse start sieradenlijn waarmee contactloos betaald kan worden

ALMERE • Wo 16 juni 2021 | 17:34 • Woensdag 16 juni 2021 | 17:34

De Almeerse Anouk Rademaker is samen met Virgilia de Graaff uit Purmerend een lijn sieraden begonnen waarmee contactloos betaald kan worden. Door een speciale chip in de items is dit mogelijk. Om te zorgen dat het systeem goed werkt, is het duo een samenwerking met een bank aangegaan.

Op school ontstond het idee voor de sieradenlijn tijdens een groepsopdracht. Het doel van de opdracht: een eigen fictieve onderneming starten. De twee studenten besloten uiteindelijk om van fictie werkelijkheid te maken: een sieradenlijn met betaalchips erin. Het bedrijf heeft de naam AdornPay gekregen.

Het opstarten was niet makkelijk, maar: "Toen was daar in maart corona. De wereld stond op zijn kop. Alles moest opeens op afstand en alles moest contactloos. Wij zeiden direct tegen elkaar; dit is het dus, ons idee is nu nóg meer van waarde."

Circulair
Alle sieraden die het duo verkoopt zijn gemaakt van gerecycled zilver en goud. Naast de sieraden met betaalchips, zijn er ook spullen te bestellen zonder chips. Het idee van Anouk en Virgillia is om ethisch te ondernemen. De edelstenen die gebruikt worden in de armbandjes, kettingen en oorbellen komen bijvoorbeeld niet uit conflictgebieden. "We weten altijd waar onze edelstenen vandaan komen en iedereen die aan onze producten werkt krijgt goed betaald", vertelt Anouk.

Deze maand wordt de collectie gelanceerd. "We hopen iedereen enthousiast te kunnen maken. We won't disappoint you."

Het koppelen van een sieraad aan een bankrekening is op dit moment alleen mogelijk voor gebruikers van de Rabobank en ABN AMRO. Voor klanten van andere banken wordt een prepaid optie aangeboden. "Dit is net zoiets als een prepaid creditcard of de prepaid simkaart van je telefoon. Je kunt de kaart opladen door (via een app) een bedrag op de kaart te storten. Je kunt daarna betalen met je wearable tot het bedrag wat je hebt gestort op is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel