Sportbedrijf start Sportspullenbank

LELYSTAD • Vr 18 juni 2021 | 13:56 • Vrijdag 18 juni 2021 | 13:56

Lelystedelingen kunnen vanaf zaterdag bij diverse sportverenigingen sportkleren en sportspullen inleveren voor de Sportspullenbank. Dat is een initiatief van Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met onder meer sportverenigingen.

"Sport en bewegen willen wij voor iedereen zichtbaar en bereikbaar maken. Een deel van de Lelystedelingen heeft een extra zetje in de rug nodig om in beweging te komen, omdat zij het financieel zwaar hebben. Met de Sportspullenbank maken wij het makkelijker om te sporten en doen we weer een stap in de goede richting", vertelt Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen. Het gaat om onder meer sportshirts, sportbroeken, schoenen, beschermers, sticks, rackets en handschoenen die ingeleverd kunnen worden.

De spullen kunnen vanaf zaterdag bij drie sportverenigingen en bij Sportbedrijf Lelystad in Sportcentrum De Koploper ingeleverd worden. Handbal Vereniging Lelystad (HVL), Atletiekvereniging Spirit en Roeivereniging Pontos zetten als eerste verenigingen hun deuren open. Kevin de Block, vrijwilliger verenigingszaken bij HVL: "Wij vinden het een mooi streven om samen met het Sportbedrijf zoveel mogelijk inwoners van Lelystad aan het sporten te krijgen. Iedereen verdient hier evenveel kansen in en moet de mogelijkheid hebben om in goede sportkleding, met kwalitatieve materialen, erbij te lopen. Saamhorigheid en er voor elkaar zijn staan hoog in het vaandel bij onze vereniging. En wat is er nou mooier dan deze actie om dit tot uiting te brengen?"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel