Nieuwe ondernemer in Horsterwold: "Ambitieus"

ZEEWOLDE • Vr 18 juni 2021 | 17:04 • Vrijdag 18 juni 2021 | 17:04

Lisette van 't Hof gaat de uitdaging aan om een bedrijf te beginnen middenin het bos Horsterwold bij Zeewolde. Ze reageerde op een wervingscampagne van Staatsbosbeheer.

Aan de randen van het Horsterwold zitten al campings en een golfbaan. Van ‘t Hof mag nu langs de Groenewoudse weg een restaurant beginnen, met een voedselbos, een moestuin en een plek voor schapen en varkens. Van 't Hof wil zo circulair mogelijk ondernemen.

Na jaren aan het plan gewerkt te hebben mag ze nu eindelijk van start. Ze heeft alleen nog niet echt genoten van haar succes: "Dat was super leuk. Maar eigenlijk heb ik er geen moment van gemaakt. Dat wilde ik wel heel graag. Maar ik ben hier zolang mee bezig en was al zo aan de achterkant aan het kijken van hoe ik het dan zou regelen, dat ik eigenlijk gelijk al weer in de regelmodus stapte. Er is heel veel."

''Ik doe alles. Alles wat je ziet heb ik zelf bedacht en gemaakt''

— Lisette van ‘t Hof, Terra Wolde

Dat Van 't Hof de eerste ondernemer is die op één van de zeven beschikbare percelen begint komt omdat Staatsbosbeheer selectief is in de selectie. "We vragen vrij specifieke ondernemers", vertelde Hans Breeveld van Staatsbosbeheer, boswachter in het Horsterwold begin mei. "Je moet ook wat toevoegen en het moet levensvatbaar zijn. We hebben veel verzoeken gehad, maar vaak is het niet levensvatbaar”. Daarnaast zijn voorzieningen als gas, water en elektra ver weg.

Foodtruck
"Heel veel mensen zeggen: hoe krijg je hier een businessmodel uit?”, vertelt Van 't Hof, die hoopvol is: “Ik heb een foodtruck gehad en een horecazaak. Met de foodtruck was ik één van de eersten die daarmee begon. Dat mensen dachten van: ‘zó, wat is een foodtruck?’ En de horeca onderneming was in een leegstaand kantoorpand. Dat mensen zeiden van: ‘oké, niemand wil hier een broodje eten’. Nou ja, soms weten mensen niet dat ze een behoefte hebben tot die er is en ze denken ‘wat leuk’. Dat hoop ik hier ook te doen."

Over twee weken wil Van 't Hof al op kleine schaal beginnen. Met een kas, met daarin horeca, en de mogelijkheid om te overnachten in een tent. "Als je van pionieren houdt dan zit je hier goed. Want het zijn niet de gebaande paden die hier platgetreden gaan worden. Dus ik zeg ook gewoon heel eerlijk: ‘neem muggenspul mee, neem spul tegen brandnetels mee en je regenlaarzen’. Want als het regent dan zit je met je voeten in de blubber. Ik wordt hier heel gelukkig van. En ik geloof ook dat er meer mensen zijn, maar dat het gros van Nederland hier niet gelukkig van wordt. Maar ik denk een heleboel mensen ook wel."

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel