Noodweer raast over Flevoland; twee gewonden

FLEVOLAND • Vr 18 juni 2021 | 20:48 • Vrijdag 18 juni 2021 | 20:48

Kortstondig noodweer heeft vrijdagavond voor flink wat schade gezorgd in de provincie. Volgens de brandweer raakten er twee mensen gewond. De storm raasde vooral over het noorden en oosten van Flevoland.

Bij chaletpark De Klink aan het Veluwemeer bij Biddinghuizen zijn meerdere bomen op een vakantiehuisje terechtgekomen. Even verderop, bij de jachthaven, raakten twee vrouwen gewond. Hoe dat kon gebeuren en hoe zij er aan toe zijn, is nog niet bekend. Ook belandde er op de Bremerbergdijk bij Biddinghuizen een boom op een auto.

Ook op andere plekken in de provincie kreeg de brandweer meerdere meldingen van stormschade binnen. In Nagele waaiden er enkele bomen om en in Ketelhaven waaide een boot van de steiger. De brandweer is vrijdagavond met meerdere voertuigen onderweg om alle omgevallen bomen en loshangende takken op te ruimen.
Naast de omgewaaide boot ontstond nog meer stormschade bij de Ketelhaven. Bij de tennisbaan vielen meerdere bomen om door de wind. Het hek dat om de velden heen staat raakte beschadigd. Ook het zwembad lag vol met takken. Volgens een getuige is het puin inmiddels weer opgeruimd.

Eerder op de dag waarschuwde het KNMI voor onweersbuien met zware windstoten en hagel. Daarom gold vanaf 16.00 uur code geel. Vanaf 18.00 uur werd dat opgeschaald naar code oranje. Inmiddels is die weer ingetrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel